Vis #6 - TEMA: SMITTA

Vis nummer 6, Smitta, presenterar fem expositioner som visar pĂ„ smitta som ett konstnĂ€rligt begrepp, i betraktelser och analogier, i konstnĂ€rliga försök och fördjupningar, i levande exempel pĂ„ hur performativ beröring och överföring komplicerats och omöjliggjorts under restriktioner och isolering – men ocksĂ„ belyser fysisk nĂ€rvaro och beröring som en grundförutsĂ€ttning för konsten.

LĂ€s mer

Alexandra Crouwers

THE PLOT, THE COMPOSITOR, AND MOURNING/MISTAKES

Sommaren 2019 blev en liten, familjeÀgd skog ödelagd efter angrepp av granbarkborre. Ovanligt milda vintrar har inneburit en explosiv ökning av mÀngden barkborrar samtidigt som perioder av extrem torka har försvagat de annars betydligt mer motstÄndskraftiga trÀden.

LĂ€s mer
Bild
Bilde til THE PLOT, THE COMPOSITOR, AND MOURNING/MISTAKES

Karen Schiff

VIRAL DRAWINGS: TRANSMISSION BC / QT / AV

I mitt arbete reflekterar jag över de teckningar jag gjorde i karantÀn under covid-19-pandemins olika stadier. Inledningsvis jÀmför jag dem med de sprÄkinfluerade abstrakta teckningar som utgör min generella praktik.

LĂ€s mer
Bild
Bilde til VIRAL DRAWINGS: TRANSMISSION BC / QT / AV

Timo Menke

CORONA INFLUENTIA OCH DEN MÖRKARE MATERIAN

I min konstnĂ€rliga praktik Ă„terkommer jag stĂ€ndigt till den mörka agensen hos kosmisk liksom (mikro)biologisk materia. Jag undersöker hur den kan transformera, “smitta” eller ingĂ„ symbios med mĂ€nniskan sprĂ„kligt, bildligt och trans-materiellt i Karen Barads anda.

LĂ€s mer
Bild
Bilde til CORONA INFLUENTIA OCH DEN MÖRKARE MATERIAN

LIV KRISTIN HOLMBERG

SMITTE SOM SKAPELSESMASKIN

Expositionen ”Smitte som skapelsemaskin” er basert pĂ„ det kunstneriske prosjektet Kroppsliturgiske eksperimenter som er en utforskning av kunstens grenser i kirkerom og av kroppens grenser i kirkerom. I hvilken grad er kirken en skaper av kroppsforestillinger?

LĂ€s mer
Bild
Bilde til SMITTE SOM SKAPELSESMASKIN

ANNA LINDAL, ELIOT MMANTIDI MOLEBA, GUNHILD MATHEA HUSVIK-OLAUSSEN

SAMTAL OM TEMAT SMITTA

Filmad diskussion om temat ”Smitta” mellan Anna Lindal, musiker och redaktör för nummer #6, Eliot Moleba, doktorand i teaterregi vid KHiO och Gunhild Mathea Olaussen, scenograf och ljudartist.

LĂ€s mer
Bild
Bilde til SAMTAL OM TEMAT SMITTA