Alexandra Crouwers

THE PLOT, THE COMPOSITOR, AND MOURNING/MISTAKES

Sommaren 2019 blev en liten, familjeÀgd skog ödelagd efter angrepp av granbarkborre. Ovanligt milda vintrar har inneburit en explosiv ökning av mÀngden barkborrar samtidigt som perioder av extrem torka har försvagat de annars betydligt mer motstÄndskraftiga trÀden. Hela vÀgen frÄn Nordsjöns kust till Baltikum finns nu vÀxande omrÄden av död skog.

Den ödelagda skogen blev The Plot: ett vittnesmÄl om klimatförÀndring och en plats för bearbetning av ekologisk sorg. I projektet anvÀnder jag min egen eko-Ängest som fallstudie. Hur hanterar vi dessa nya typer av förluster? Vad kan vi lÀra oss av The Plot? Hur kan vi gÄ vidare utan att förlora hopp?

Expositionen introducerar The Plot som bördig mark för konstnÀrlig och kollaborativ forskning. Den omfattar ett bidrag av Lisa Jeannin, ett skrÀddarsytt typsnitt, rörlig bild, och ett ljudverk.

Biografi

Alexandra Crouwers Àr en bildkonstnÀr som frÀmst arbetar digitalt. Hon gÄr för nÀrvarande en konstnÀrlig forskarutbildning i animation vid KU Leuven/LUCA School of Arts. Hon bor och arbetar i Antwerpen, Belgien.