THALIA HOFFMAN

TILLBAKA TILL NUTIDEN

Expositionen diskuterar teman, filmstruktur och redigeringsprocess i kortfilmen A Day Becomes (2018). Filmen Àr en del av Guava, en plattform för konstnÀrlig aktivism som frÀmjar idén om fri rörlighet och avskaffande av grÀnser öster om Medelhavet. I den hÀr expositionen och i filmen utforskar jag den politiska fantasins möjligheter nÀr det gÀller regional rörelse över grÀnser i förhÄllande till fenomenet tid.
Expositionen bestÄr av tvÄ delar. Den första, med titeln Here (hÀr), kretsar kring en diskussion om landskapet; den andra, med titeln Now (nu), menar att upplevelsen av tid ocksÄ pÄverkar upplevelsen av omgivningen. Texternas form korrelerar med filmens innehÄll, form och skapandet av filmen. Texten om skapandet av filmen befinner sig i expositionens centrum, och de andra diskussionerna Àr utspridda över sidan. Liksom texten Àr filmens kontinuerliga tidslinje tÀt och fylld med upprepningar och samtal.
Genom bÄde utformning och innehÄll utforskar expositionen filmens struktur och upplevelsen av landskapet genom tiden: det Àr ett sÀtt att Äteruppleva regionens HÀr genom filmens kvardröjande Nu.

Biografi

Thalia Hoffman Àr bildkonstnÀr och forskare som arbetar med film, video, performance och offentliga interventioner i omrÄdet dÀr hon lever, öster om Medelhavet. Hon har en doktorsexamen i konstnÀrlig forskning frÄn PhDArts-programmet vid Leiden University. Vid sidan av sin konstnÀrliga verksamhet Àr Hoffman förelÀsare vid universitetet i Haifa inom video, performance och konstnÀrlig forskning för BA- och MFA-programmen vid konsthögskolan. Alla hennes verk strÀvar efter att vara engagerade i sin omgivning och att uppmuntra mÀnniskor att titta, lyssna och uppleva sitt sociopolitiska landskap med uppmÀrksamhet. Hoffmans filmer, videoverk och performativa arbeten har visats pÄ utstÀllningar och festivaler i Israel och runt om i vÀrlden.