Medverka — för forskare

För att ansöka: skicka in en skriftlig ansökan (PDF) som innehåller en beskrivning av din exposition (1–2 A4 sidor), ditt CV och 1–3 exempel på tidigare forskning. Högupplösta bilder, filmer och ljudfiler kan med fördel skickas via wetransfer.com eller Dropbox. Observera att din exposition inte får ha publicerats tidigare. Har vissa delar av expositionen publicerats tidigare måste dessa beskrivas i ansökningen, och du måste även lyfta fram på vilket sätt din exposition kommer att skilja sig från tidigare publikationer.

Språk: svenska, norska, danska eller engelska.

Redaktionskommittén väljer ut fem–åtta bidrag till varje nummer. Går ditt bidrag vidare registrerar du ett konto i Research Catalogue och skapar expositionen med hjälp av RC:s egna publiceringsverktyg ("Create exposition"). Läs mer under "Registrering i Research Catalogue". En färdig exposition skickas därefter in till VIS portalsida i RC (via "Submit for publication") och tilldelas en peer-revieware.

Ansökan skickas till:
visjournal@uniarts.se

Registrering i Research Catalogue

Alla som ska medverka i VIS registrerar ett konto i Research Catalogue (RC). Peer-revieware skapar ett ”basic account” för att kunna tilldelas en exposition. Ett ”full account” krävs för att kunna skapa en exposition. Det är helt kostnadsfritt att använda RC.

Observera att det inte går att medverka i VIS utan att ha en koppling till RC. Som forskare använder du RC-guiden nedan för att skapa en exposition. Det finns även kortare kurser som ges ut av vissa av RC:s institutionella medlemmar (se lista över samtliga medlemmar här.) Som registrerad användare kan du bjuda in medverkande forskare och formgivare till din exposition. Alla som medverkar måste ha registrerat ett konto.

Registrera dig i RC

RC-guide (kortfattad)

RC-guide (detaljerad)