Peer-Review-processen

Inför varje nytt nummer går redaktionskommittén ut med ett open call. Av de förslag som skickas in, väljs tio ut och utvecklas vidare i expositionsformatet som finns i databasen Research Catalogue (RC).

Expositionen publiceras av forskaren själv via VIS portalsida som finns i RC. Därefter tilldelas expositionen utvald extern peer-revieware som har ca tre veckor på sig att komma med synpunkter. Peer-review-processen är delvis dialogbaserad. Efter peer-review-perioden har forskaren möjlighet att revidera expositionen, därefter skickas den in på nytt för publicering. Expositionen godkänns av redaktionskommittén innan den slutligen godkänns för publicering. Samtliga steg i processen utförs via de verktyg som RC erbjuder.

Medverka — för peer-revieware

VIS vill utforska nya idéer om peer-review inom konstnärlig forskning. Redaktionen intresserar sig särskilt för modeller som kombinerar en noggrann bedömning med en modell för samarbete och utveckling av själva projekten.

Som peer-revieware för VIS är du expert inom ditt eget område och har en gedigen kunskap om vad konstnärlig forskning innebär. Det är en stor fördel om du har erfarenhet av expositionsformatet i databasen Research Catalogue, alternativt erfarenhet av att referentgranska expositioner och artiklar i experimenterande och okonventionella format.

Är du en potentiell peer-revieware för VIS? Intresseförklaring och CV skickas till: visjournal@uniarts.se